Fratii nostri preaiubiti de la Toflea stiu si fotbal..


Cine nu a auzit de fratii din Toflea?? M-ai nou, au si echipa de fotbal la nivel de juniori.
Titlul acestui articol n-are legătură cu filozofia aşa-numitelor ştiri sportive de la televizor, în care una se spune în text şi alta se întâmplă în realitate. Nu e nici joc de cuvinte: în localitatea gălăţeană Toflea îşi desfăşoară activitatea Clubul Sportiv Juventus 2007, grupare care creşte copii şi juniori romi - o raritate în fotbalul românesc. Juve de Galaţi are şi site!
Înfiinţată acum 3 ani, asociaţia sportivă din comuna cu populaţie de etnie preponderent romă adună exact 70 de sportivi de până la 18 ani. 

"Clubul nostru  doreşte un alt mod de a trata fenomenul sportiv şi modelarea unui spirit uman de care este atâta nevoie în societatea românească".

"Localitatea Toflea, în permanentă dezvoltare, a determinat şi apariţia unor dezbateri în societatea locală cu privire la posibilităţile de dezvoltare în viitor a tinerei generaţii, confruntată ca şi restul populaţiei similare a României, de incertitudinea şi nesiguranţa unui viitor, în contextul actual al crizei economice şi sociale, naţionale şi internaţionale", se explică într-o manieră academică pe site (www.juventustoflea.ro), fondatorul clubului fiind Mitică Stoica.


Şi nu este numai fotbal la Juventusul romilor, ci şi multă religie, la intrarea pe site fiind prezentat Isus Hristos răstignit pe cruce, dar şi un citat din Biblie.







Se va naşte vreun Nicoliţă de Toflea?







"Cu ajutorul unor fii ai locului, angrenaţi cu succes în activităţi economice naţionale şi internaţionale, s-a considerat că prin dezvoltarea acestui proiect sportiv se materializează şi unul educaţional de anvergură".

"Venim în întâmpinarea conservării şi păstrării tradiţiilor locului, cu accent pe profil sportiv, dar şi filologico-etnice, muzicale şi teologice, profiluri ce definesc accentele sociale preponderente din viaţa comunităţii etniei rome din Toflea", se mai spune pe interesanta pagină de internet a asociaţiei sportive din nordul judeţului.

Cluburile mari din România nu mai dau doi bani pe sectorul juvenil al fotbalului, în timp ce la Toflea ar putea apărea un nou Bănel Nicoliţă. Sau poate unul care să ştie cu adevărat cum se "manevrează" mingea…

a?? Mai nou, i-am gasit si pe cel mai mare site sportiv din Romania.

1 comentarii:

Adara spunea...

Interesant articol. Oamenii au nevoaie de a petrece timp impreuna, pentru a se putea cunoaste si a-si exprima trairile. La fiecare persoana, etnie, comunitatea exista un mod specific de a te adresa. Daca gasesti un limbaj comun, poti aduce la suprafata ce e mai bun intr-un om, comunitate.

Trimiteți un comentariu

free counters